Za vas smo pripravili video z namenom, da vam prikažemo kako zaščititi svojo obutev. Uporabljeni so izdelki podjetja Kemplast, ki že več kot 40 let proizvaja v Sloveniji izdelke za nego obutve in oblačil.

  1. proizvod – Waterproof krema

Za usnjeno obutev, ki ni podvržena tolikšnim ekstremnim razmeram priporočamo Waterproof kremo. Narejena iz voskov ter naravnih in sintetičnih maščob. Usnju dejansko povrnejo njegovo voljnost in ga naredi neprepustnega za vodo. Priporočljiva uporaba na delavski, gozdarski, vojaški in planinski obutvi, narejene predvsem iz debelih vrst usnja z gladkim licem.
Kljub priloženi gobici za nanos kreme priporočamo, da pred nanosom kreme odstranite vezalke in po končani aplikaciji obutev dobro skrtačite in pred nadaljnjimi postopki pustite, da se posuši. Ni primerno za izdelke iz high tech materialov, zato priporočamo, da svojo obutev popolnoma zaščitite še z 1-2 nanosi Waterproof impregnacije.

  1. proizvod – Mast za obutev

Za obutev iz naravnega usnja, ki jo želite najbolj naravno zaščititi, priporočamo Mast za usnje katero odlikuje visoka zaščita pred vlago in je narejena iz maščob severnomorskih živali, čebeljega voska in sintetičnih olj. Z njo ob enem še odlično nahranimo usnje, da ohrani svojo prožnost. Pred nanosom s priročno ščetko za nanos, predlagamo, da odstranite vezalke. Usnje bo po nanosu potemnelo, dokler se ne bo dodobra vpilo v notranjost obutve. Predlagamo 2x nanos za popolno zaščito. Na koncu uporabite ščetko za loščenje ali krpo, da vtrete ali odstranite odvečno maščobo. Popolnoma bo suho v cca 12. urah.

  1. proizvod – Waterproof

Naš najbolj univerzalen proizvod pa je Waterproof spray, ki ga v več tankih slojih iz razdalje vsaj 15 cm popršimo po obutvi. V nobenem primeru s sprejem ne premočimo obutev, saj tako nanos lahko pusti bele madeže. Za težko pohodno obutev priporočamo 3-5 tankih nanosov. Taka obutev je lahko zaščitena tudi več kot pol leta, seveda odvisno od uporabe. Če bodo čevlji resnično umazani in jih boste primorani očistiti z Active shampoo, potem boste odstranili tudi zaščito, zato takrat postopek impregnacije ponovite. Da boste sigurni kako impregnacijski sprej deluje na vašo obutev, najprej preizkusite obstojnost barve na sprej na ne izpostavljenih delih.

POMEMBNO: Manj je več! Pomeni, da resnično upoštevaje navodila, da ne boste doživeli šoka. Impregnacijska zaščita je v osnovi bela in če boste popršili bližje od 15 cm in bo nanos prekomeren, boste naredili škodo obutvi. Ne, ker je sprej slab, ampak ker ima resnično veliko aktivne komponente, da bo deloval 100% vodo odbojno.

Izdelek je primeren tudi za jakne, kape, šotore, nahrbtnike itd.

Prijetno uporabo in naj bodo noge suhe, obutev pa čista.