Da bo obutev iz lakastega usnja, dolgo obdržala svoj sijaj in voljnost jo je potrebno negovati. V videu so uporabljeni izdelki podjetja Kemplast, ki že več kot 40 let proizvaja v Sloveniji izdelke za nego obutve in oblačil.

 1. korak – Čiščenje

Pri novi obutvi čiščenje ni potrebeno, je pa priporočljivo po vsaki bolj intenzivni uporabi, saj s tem izboljšamo izgled obutve in ji tako podaljšamo življenjsko dobo.
Ko je obutev umazana lahko uporabite:

 • Active wipes
 • Active wet wipes
  Mokri robčki so prirični za hitro čiščenje. S krožnimi gibi odstranite večjo umazanijo. Odstranimo v koš za smeti. Z mehko krpo osušite obutev pred nadaljevanjem oz. naslednjimi koraki.
 1. korak – Obnovitev

Kot smo uvodoma napisali, če želimo dolgo obdržala sijaj lak usnja in voljnost je potrebno obutev negovati. Za to vam priporočamo:

 • Lack polish
  Z nanašalno gobico visoke kvalitete enostavno s krožnimi gibi nanesite Lack polish na obutev. Enakomerno premažite celotno površino in pustite, da se posuši. Ko je suho, dobro zloščite z mehko krpo do visokega sijaja.
 1. korak – Zaščita

Po aktivni uporabi je priporočljivo dezinficirati, prijetno osvežiti in odstraniti neprijetne vonjave, ki lahko nastanejo s pogosto uporabo obutve. Za ta namen vam priporočamo:

 • Active deodorant
  Obutev obrnemo na glavo in jo popršimo v notranjosti. Postopek lahko ponovimo, je pa priporočljivo, da je obutev suha, saj je tako učinek še boljši.

Prijetno uporabo in naj bodo noge suhe, obutev pa čista.